Sony FX30 este aici! – Un FX3 cu senzor APS-C

Sony anunță cel mai nou membru al prestigioasei game Sony Cinema Line – FX30 (model ILME-FX30). Noua FX30 este o cameră compactă 4K Super 35 dedicată realizării de conținut cinematografic și oferă multe dintre funcțiile profesionale ale gamei Cinema Line – precum Dual Base ISO, moduri de înregistrare cu expunere lungă și LUT-uri (Look Up Tables) importate direct de utilizator – la un preț atrăgător pentru mulți dintre videografii aspiranți.

 

Modelul FX30 le oferă videografilor care vor să se afirme posibilitatea să-și exprime viziunea cinematografică folosind cele mai noi sisteme imagistice. Camera are un nou senzor Exmor R CMOS APS-C (format Super 35), de 26,1 megapixeli, cu iluminare din spate, cu ISO dual (800/2500) și oferă sensibilitate înaltă, zgomot  de imagine redus și 14+ intervale de gama dinamică.

 

 

Camera poate înregistra 4K Super 35 (în format 16:9) prin supraeșantionare din 6K până la 60fps. Camera ILME-FX30 oferă posibilitatea de a înregistra la un număr ridicat de cadre pe secundă, inclusiv 4K la 120fps și full HD la 240fps. Ambele moduri de înregistrare 16:9 pot filma 4:2:2 pe 10 biți, iar conectorul HDMI Type-A poate fi folosit pentru transfer 4K RAW pe 16 biți către un recorder extern.

 

Concepută pentru a îndeplini nevoile creatorilor

 

Camera FX30 oferă autofocalizarea rapidă și fiabilă de la Sony, inclusiv:

  • Real-time Eye AF (pentru oameni, animale sau păsări)
  • Real-time Tracking
  • Setări detaliate de autofocalizare
  • Funcția AF Assist

 

 

Creativii se vor bucura și de control sporit la utilizarea funcției Focus Map, care face ca adâncimea de câmp să fie ușor de vizualizat, aceștia beneficiind și de setarea Breathing Compensation ce asigură un unghi de vizualizare stabil în timpul procesului de focalizare. Camera include și stabilizare in-body pe 5 axe și sincronizării cu cod de timp.

 

FX30 integrează și alte funcții inspirate de Cinema Line, printre care:

  • Un nou meniu principal personalizabil de tip listă, care oferă acces rapid la opțiunile utilizate frecvent
  • Un nou ecran pentru standby, ce oferă o perspectivă neobstrucționată a subiectului
  • Butoane și comenzi dedicate înregistrării de filme

 

 

Compactă și ușoară, camera FX30 are un design aplatizat în partea superioară, cu puncte de conectare prin cablu a accesoriilor, făcând ușoară filmarea din mână, captarea de imagini în unghiuri foarte joase, montarea pe un gimbal sau adăugarea de accesorii. FX30 are și un adaptor pentru mâner XLR, care poate fi folosit pentru a înregistra imagini dintr-un unghi foarte strâns și care le permite videografilor să capteze sunet extrem de clar prin multiple intrări audio, inclusiv două intrări XLR și o mufă stereo jack mini de 3,5mm pentru înregistrarea pe 4 canale.

 

 

FX30 și FX30B sunt echipate cu două sloturi pentru cardurile de memorie, ambele compatibile CFexpress Type A ( vezi review ) și SDXC/SDHC, oferindu-le astfel creatorilor o gamă variată de experiențe de înregistrare. Camera FX30 este compatibilă și cu noile carduri de memorie de mare capacitate CFexpress Type A, recent anunțate.

 

Modelul FX30 nu oferă doar performanță avansată, ci și fiabilitate uimitoare. Camera are o structură inovativă de disipare a căldurii pentru înregistrarea neîntreruptă 4K/60p, putere și mai mare pentru o durată extinsă de filmare și un șasiu durabil din aliaj de magneziu.

 

 

Noua cameră FX30 va fi disponibilă începând de la finalul lunii octombrie și va costa aproximativ 14000 lei. Modelul FX30 oferă o libertate creativă fără precedent și opțiunea de a fi achiziționată cu sau fără adaptorul pentru mâner XLR. Și noua FX30B va fi disponibilă de la finalul lunii octombrie, la un preț aproximativ de 12000 lei. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).