Sony extinde gama Cinema Line cu noua camera video FX6 cu senzor Full-Frame

Sony a anunțat oficial noua cameră FX6, cea mai recentă adiție a gamei Sony Cinema Line. Gama Sony Cinema Line, ce include camerele VENICE și FX9, livrează un conținut cinematografic de top, urmare a experienței îndelungate a Sony în domeniul producției de camere digitale, precum și o operabilitate crescută, datorită design-ului inovator al body-ului, durabilității extinse și personalizării intuitive.

 

Specificatii cheie

 

  • Senzor de imagine full-frame Exmor R CMOS 4K de 10.2 megapixeli cu iluminare din spate;
  • Design compact și ușor, pentru filmare în mișcare, oriunde, oricând;
  • Sensibilitate ridicată, cu un interval standard ISO extins până la 409,600;
  • Interval dinamic extins de peste 15 trepte de expunere ;
  • Profil S-Cinetone, folosit, de asemenea, pe modelul FX9 și inspirat de colorimetria VENICE;
  • Procesor de imagine BIONZ XR™, utilizat pentru prima dată pe modelul Alpha 7S III;
  • Autofocalizare hibridă rapidă, utilizată, de asemenea, pentru camerele Alpha și pentru modelul FX9;
  • Înregistrare 4K până la 120p / HD 240p pe 10 biți, cu adâncime de culoare 4:2:2 în full-frame;
  • Suport pentru 12G-SDI și ieșire SDI RAW 4K până la 60p pe 16 biți;
  • Compatibilă cu peste 50 de obiective cu montură E.

 

 

FX6 are un senzor full-frame Exmor R CMOS de 10.2 MP, cu iluminare din spate, pentru o gama dinamica cu peste 15 trepte de expunere, cu sensibilitate ridicată și zgomot extrem de redus în imagine. Sensibilitatea ISO de bază pentru modelul FX6 este 800, oferind setări pentru creșterea sensibilității până la ISO 12,800 – cu posibilitate de extindere până la 409,600 – pentru înregistrarea în condiții de iluminare scăzută și foarte scăzută. Poate să înregistreze în format XAVC All Intra cu o adâncime de culoare pe 10 biți 4:2:2  în DCI 4K (4096 x 2160 până la 60p), QFHD 4K (3840 x 2160 până la 120p) și FHD (1920 x 1080 până la 240p). Atunci când sunt necesare formate de fișiere mai convenabile, FX6 poate înregistra în XAVC Long GOP pe 8 biți 4:2:0 la rezoluție QFHD 4K (3840 x 2160 până la 120p) și pe 10 biți 4:2:2 la rezoluție FHD (1920 X 1080 – până la 240p.). FX6 include și un procesor de imagine BIONZ XR, utilizat în premieră pentru noua cameră Sony Alpha 7S III.

 

 

Inspirat de modulele de autofocalizare regăsite pe camerele Sony Alpha, modelul FX6 oferă un sistem de autofocus hibridă cu 627 puncte AF de detecție a fazei în plan focal cu recunoaștere facială și Real-time Eye AF la un număr de cadre ridicat, cu AF continuu, permițându-le operatorilor de cameră să urmărească cu precizie și fără efort subiecții aflați în mișcare rapidă, inclusiv în slow motion, fără a pierde niciun moment focalizarea. Sistemul  AF hibrid este compatibil cu peste 50 de obiective native cu montură E. Noul model FX6 oferă și filtre variabile de densitate neutră (ND) electronice, interne, pentru un control mai ușor și fluid al densității filtrelor camerei. Utilizatorii pot seta un filtru ND variabil pe modul automat sau pot ajusta manual densitatea filtrului în intervale de la 1/4 la 1/128, pentru imagini cu expunere optima.

 

 

Realizată pe un șasiu durabil din aliaj de magneziu, cu dimensiuni de doar 4.6 inci x 6 inci x 4.5 inci (116 millimetri x 153 millimeteri x 114 millimetri) și cu o greutate de doar 890 de grame, FX6 are un design compact și ușor, lucru care le permite utilizatorilor să o ia cu ei oriunde, pentru înregistrare în orice condiții. Noua cameră include și un mecanism de disipare a căldurii, pentru a menține componentele camerei în parametrii normali de funcționare și a preveni supraîncălzirea lor, chiar și în timpul sesiunilor extinse de înregistrare. FX6 are, de asemenea, un design modular ce le permite utilizatorilor să combine cu ușurință accesoriile dorite, precum grip-uri sau vizoare electronice.

 

 

Vizorul electronic LCD al lui FX6 are 3,5 inci și poate fi atașat cu ușurință în mai multe locuri pe body-ul camerei. Utilizând un meniu de acces rapid pentru a avea la îndemână cele mai utilizate funcționalități, operatorii pot modifica setări-cheie dintr-o singură atingere – inclusiv Codec, Imager Scan Mode, Picture Size and Frequency, ISO de bază și Sensibilitatea, Shooting Mode și Audio Levels. Aliniat fluxurilor de lucru ale profesioniștilor, modelul FX6 include ieșire 12G-SDI care suportă și formatul RAW 16-biți, ieșire HDMI, timecode in/out, Wi-Fi încorporat și înregistrare audio pe 4 canale. Noua cameră are și două sloturi media compatibile cu cardurile CFexpress Type A și cu cardurile UHS-II/UHS-I.

 

 

 

Noua cameră full-frame FX6 din gama Cinema Line va fi disponibilă începând din decembrie 2020, pretul orientativ este de ~6500-7000 Euro in Europa. Aceasta va putea fi achizitionata de la F64 ( vezi oferta Sony )WestBuy.ro si SonyCenter.ro. Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).