Sony ZV-1 II este cel mai nou compact premium pentru vloggeri cu senzor de 1 inch

Sony completează seria de camere ZV dedicate vlogging-ului și lansează astăzi ZV-1 II, cea de-a doua generație a camerei ZV-1, care include caracteristici foarte solicitate și populare pe piață. Cu un unghi de vizualizare mai larg decât cel al modelului anterior ZV-1, camera ZV-1 II ajută vloggerii să realizeze povești mai interesante și mai captivante, la o calitate ridicată a imaginii. 

 

 

Cu senzorul de imagine Exmor RS de 1.0 inch (aproximativ 20.1 megapixeli efectivi), motor de procesare a imaginii BIONZ X și obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T 18-50mm F1.8-4, camera ZV-1 II le permite creatorilor aflați în diferite stadii ale drumului lor în lumea creativă să se bucure de capabilități sofisticate.

 

 

ZV-1 II dispune de o serie de funcții noi și populare care le vor permite creatorilor să capteze conținut mai bun. Obiectivul superangular cu zoom – unghiul de vizualizare de 18 mm ii facilitează captarea de imagini atractive care să cuprindă întreaga scenă– mai ales atunci când sunt realizate selfie-uri din mână. Zoom-ul optic de 18-50mm și funcția Clear Image Zoom măresc fără probleme imaginile, minimizând în același timp pierderea calității pentru a crea  varietate în videoclipuri prin schimbarea unghiului de vizualizare.

 

 

  • Senzor de tip 1.0 cu Bokeh Switch, care oferă efect bokeh frumos prin defocalizarea fundalului, cu o singură atingere. 

 

  • Microfon inteligent cu 3 capsule – În modul Auto, camera recunoaște chipurile umane sau obiectele și comută automativ direcția microfonului încorporat ([Front] sau [All Directions]). În modul Manual, utilizatorii pot selecta opțiunea [Front] pentru selfie-uri, [Rear] atunci când înregistrarea este însoțită de narațiune vocală din spatele camerei sau [All Directions]. Paravântul inclus în pachet asigură o înregistrare clară a sunetului atunci când utilizatorii se află în aer liber. Atașarea fără cablu, ușor de utilizat, la Multi Interface Shoe  și o mufă jack pentru microfon de 3.5 mm facilitează conectarea microfoanelor externe. 

 

  • Funcția Cinematic Vlog Setting răspunde cerințelor de a realiza cu ușurință imagini ambientale cu ajutorul unei camere de vlogging. Aceasta permite realizarea de imagini impresionante printr-o simplă atingere. Este suficient ca utilizatorii să atingă pictograma atribuită funcției de pe ecran și camera va seta automat o dimensiune de tip CinemaScope (2.35:1) vi și o rată de cadre de 24 cadre pe secundăvii, la fel ca pentru un film de cinema.

 

 

 

  • Face Priority AE și efectul Soft Skin detectează automat și imediat fețele și ajustează expunerea pentru a optimiza luminozitatea facială, indiferent de condițiile externe de iluminare. Efectul Soft skin netezește pielea și trăsăturile feței în timpul filmărilor. 

 

  • Sistemul Fast Hybrid AF – Chiar și la înregistrarea în high-definition 4K, unde este necesară o focalizare precisă, camera va păstra imaginile clare cu același sistem Fast Hybrid AF (autofocalizare) întâlnit la camerele din seria α. Camera integrează funcția AF Transition Speed pentru a controla viteza de focalizare în timpul înregistrării video și AF Subject Shift Sensitivity pentru a controla focalizarea în funcție de mișcarea subiectului și de mediul înconjurător.

 

 

  • Setarea Product Showcase – care oferă posibilitatea de a filma în mod convenabil videoclipuri de prezentare a produselor, cu tranziții ușoare de focalizare de la față la articolul prezentat. 

 

  • Modvix de filmare S&Q, care permite o selecție de până la 5x slow motion  (cu încetinitorul) sau mișcare accelerată până la 60x pentru a adăuga impact scenelor de zi cu zi. Combinația dintre filmare și ratele înregistrare a cadrelor poate fi acum setată de pe același ecran.  

 

  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 125 și 12800– permite camerei să înregistreze imagini clare cu mai puțin zgomot, chiar și în condiții de iluminare scăzută. 

 

  • Filtru ND încorporat – pentru a reduce expunerea cu trei stopuri și pentru a permite obținerea unui efect bokeh frumos chiar și în condiții de lumină abundentă

 

 

 

 

Camera ZV-1 II este perfectă pentru deplasări; design-ul său compact și ușor permite transportarea acesteia cu ușurință în buzunar sau într-o geantă mică, chiar dacă are un obiectiv superangular cu zoom. ZV-1 II suportă diferite stiluri de filmare cu ajutorul ecranului cu unghi rabatabil în unghi variabil potrivit pentru selfie-uri, grip-ul ușor de manevrat (sau cu un grip opțional GP-VPT2BT).

 

 

Utilizatorii se pot conecta unii cu ceilalți și pot partaja conținutul cu ușurință cu ajutorul platformei Creators’ Cloud de la Sony și a conexiunii ușoare cu un smartphone. Pentru un live streaming facil și de înaltă calitate, utilizatorii trebuie doar să conecteze camera ZV-1 II la un PC sau la un smartphone cu un cablu USB disponibil în comerț (nu este inclus) pentru a-l utiliza ca o cameră web.

 

 

 

Noua cameră ZV-1 II va fi disponibilă în iunie 2023 la un preț de vânzare de aproximativ 4900 LEI. Un pret exorbitant pentru o camera fara lentile interschimbabila.   Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta )Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).