Sony ZV-E10 – Mirrorless de Vloggeri cu senzor APS-C si microfon serios

Sony a anunțat astăzi prima sa cameră pentru vlogging din seria Alpha cu obiective interschimbabile, noua ZV-E10. Proiectată de la zero special pentru vlogging și gândită pentru nevoile vloggerilor din zilele noastre. Camera ZV-E10 dispune de un senzor Exmor APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un motor de procesare a imaginii BIONZ X. ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1 ( vezi video review ) , inclusiv „Background Defocus” care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar, precum și modul „Product Showcase” (prezentare produs).

 

 

ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral, care le permite creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei. ZV-E10 pune la dispoziția videografilor multe alte funcții ușor de utilizat, care sunt proiectate special pentru vlogging, inclusiv un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei. Noua cameră include, de asemenea, funcționalități video avansate, precum înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) și Slow Motion cu o calitate ridicată a imaginii (FHD 120p). Este disponibilă și stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode.

 

 

Tehnologia de top Sony AF (autofocalizare) le permite utilizatorilor să lase această grijă în seama camerei, astfel încât să se poată concentra asupra compoziției cadrului perfect. ZV-E10 oferă Fast Hybrid AF și Real-time Eye AF (AF pe ochi în timp real) pentru video, cu Real-time Tracking (urmărire în timp real), care permite camerei să păstreze în cadru chipul și ochii subiectului, pentru autofocalizare rapidă și precisă, chiar și în cazul filmărilor în mișcare sau în condiții de mediu nefavorabile. De asemenea, utilizatorii pot personaliza setările de autofocalizare ale camerei, cum ar fi viteza de tranziție AF (tranziția AF de la un subiect la altul).

 

 

Tehnologia de top de la Sony cu un microfon direcțional cu trei capsule, permite camerei ZV-E10 să capteze sunetul în mod deosebit de clar, inclusiv vocea vorbitorului, reducând efectele nedorite ale vântului datorită paravântului inclus în pachet. Pentru opțiuni audio extinse, ZV-E10 include o interfață audio digitală în patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe, dar și o mufă jack pentru conectarea unui microfon extern. Includerea unei mufe jack pentru căști le permite utilizatorilor să conecteze căști pentru a monitoriza cu precizie înregistrările audio.

 

Funcționalități video de ultimă generație: 

 

  • Înregistrare video internă 4K, prin citirea completă a pixelilor fără pixel binning
  • Codec XAVC S™ de înaltă frecvență la 100Mbps la înregistrarea 4K
  • Slow & Quick Motion (Filmare încetinită/accelerată)
  • Înregistrare full HD High-speed la 120 fps
  • Fotografiere cu temporizator de interval pentru clipuri video time-lapse uimitoare
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

 

 

Utilizatorii pot folosi foarte ușor și confortabil noua cameră ZV-E10, datorită grip-ului care o face plăcut de ținut în mână, dar și butonului MOVIE, amplasat convenabil pe partea superioară a camerei. Atunci când este folosită împreună cu grip-ul opțional cu funcție de control wireless de la distanță (GP-VPT2BT, vândut separat), operarea cu o singură mână este mult simplificată. Datorită funcției Clear Image Zoom, utilizatorii pot realiza zoom-ul fără pierderea rezoluției video, pentru a menține calitatea 4K a clipului video.

 

Camera ZV-E10 dispune de baterie cu o autonomie mare, suficientă pentru a capta până la 125 de minute  sau 440 de imagini cu o încărcare completă, astfel încât utilizatorii să poată înregistra perioade lungi de timp, fără griji. La fotografierea în interior, sursele de curent alternativ precum AC-PW20AM (opțional) pot furniza energie. Alimentarea poate fi realizată și printr-un conector de tip USB-C, permițând bateriilor externe să alimenteze camera pentru o durată de folosire mai mare.

 

 

Camera ZV-E10 poate fi utilizată, de asemenea, ca o cameră web de înaltă calitate sau drept cameră dedicată pentru streaming live, prin simpla conectare la un PC sau la un smartphone, pentru mobilitate crescută fără software suplimentar. Funcționalitatea le permite utilizatorilor să profite la maximum de calitatea extraordinară a imaginii și de sunetul clar oferite de camera ZV-E10, dar și de funcțiile Face Priority AE și Soft Skin Effect în timp ce fac livestreaming sau în timpul apelurilor video.

 

 

Noua cameră ZV-E10 va fi disponibilă în a doua parte a lunii august la dealerii autorizați Sony, la un preț aproximativ de 3.699 de lei. Un nou kit alcătuit din camera ZV-E10 și obiectivul cu zoom E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS va fi, de asemenea, disponibil în a doua parte a lunii august 2021, la un preț aproximativ de 4.199 de lei. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).