Specificatiile generatiei de carduri SD 5.0 au fost anuntate

Noua generatie de carduri SD 5.0 este pe cale sa devina realitate. Aceasta generatie vine pregatita sa faca fata necesitatilor in materie de viteza din ce in ce mai mari. SD 5.0 va introduce o noua clasa de viteza pentru inregistrarea secventelor video 4K, 8K , 360 de grade si a celor 3d. Acesta generatie va garanta performanta necesara atat pentru consumatori cat si pentru profesionisti.

Sistemul va fi similar claselor Speed Class si UHS Class, vitezele minime garantate sunt cuprinse intre 6 si 90 Mb/s. Variantele cele mai rapide vor fi V60 si V80 ideale pentru inregistrarea formatului 8K. Iar V6 – V10 si V30 vor fi destintate inregistrarii 4K. Aceste clase garanteaza viteza minima necesara pentru inregistrarea/vizualizarea fluenta a materialelor video. Astfel performanta poate fi mai buna in majoritatea cazurilor.

 

Iata un scurt tabel explicativ al noilor clase video:

sd assDupa cum se poate observa in tabelul de mai sus, clasa de viteza UHS 3 direct corespondenta cu V30. Singurele clase de viteza noi vor fi V60 si V80 destinate inregistrarii si a vizualizarii continutului 8K. In viitorul apropiat vom asista la o masiva lansare a unei generatii noi de carduri de memorie, ce vor veni cu o tehnologie noua integrata si viteze imbunatatite.