Prezentare Spiffy Gear Lumee KYU – Lumina de cinema pentru incheietura.

Lumee este cel mai nou produs realizat de cei de la Spiffy Gear din Israel. Pe blog i-am mai mentionat cand au scos LightBlaster ( vezi review ) si kit-ul de lumini Spekular ( vezi articol ). Noul Lumee este o lumina flexibila de calitate care se poate prinde in jurul incheieturii sau se poate atasa de suprafete metalice ( vine cu un spate magnetic ). Lumee este disponibila in variante Bi-Colora si RGB. Ambele versiuni vor ajuta la obtinerea diferitelor tipuri de iluminare, iar pentru cei care filmeaza, acestea vin cu o serie de efecte stroboscopice, pulsare lumina, foc, girofar si altele.

Lumee este o lumina LED cu CRI de peste 95% si poate fi folosita in medii umede, pentru ca rezista la apa. Acumulatorul integrat se reincarca intr-o ora si la putere maxima are o autonomie care variaza intre 60 si 160 de minute. Variantele Lumee Bi-Colora si RGB sunt lumini portabile dedicate pentru fotografie low-key, fotografie de strada si de produs. Pot fi folosite si pentru selfie-uri alaturi de telefonul mobil. Lumee este un produs accesibil si cu potential pentru cei care vor sa experimenteze alaturi de fotografia cu telefonul si in diverse setup-uri la studio/exterior.

 

 

 

Specificatii cheie Lumee BiColor:

 

 • Are 28 de led-uri bicolore ( CRI 95, 2700-6500 Kelvin );
 • Putere: 300 lux la 0.3 m de subiect;
 • Este flexibila si are spate magnetic;
 • Se reincarca de la priza/powerbank in 60 minute;
 • Autonomia varianza intre 60 si 160 de minute;
 • Acumulator de 500 mAh ( 2 celule de 250 mAh ) cu 1000 cicluri de incarcare/descarcare.
 • Efecte de iluminare: Puls luminos, Lumanare, Explozie, Covorul rosu, Stroboscopic;
 • Greutate: 43 grame;
 • Dimensiuni: 22.5 mm ( lungime ) x 25 mm ( latime ) x 10 mm ( grosime in cel mai mare punct ).

 

 

Specificatii cheie Lumee RGB:

 

 • Are 14 LED-uri  RGB ( CRI 95 si 15 nuante de culoare );
 • Putere: 200 lux la 0.3 m de subiect;
 • Este flexibila si are spate magnetic;
 • Se reincarca de la priza/powerbank in  maxim 60 minute;
 • Autonomia varianza intre 60 si 160 de minute;
 • Acumulator de 500 mAh ( 2 celule de 250 mAh ) cu 1000 cicluri de incarcare/descarcare;
 • Efecte de iluminare: Puls luminos, Foc, Girofar, TV, Artificii;
 • Greutate: 43 grame;
 • Dimensiuni: 22.5 mm ( lungime ) x 25 mm ( latime ) x 10 mm ( grosime in cel mai mare punct ).

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Spiffy Gear Lumee - 01 (2) Spiffy Gear Lumee - 01 (4)

Lumee vin intr-un ambalaj compact dar cu design ingenios.

Spiffy Gear Lumee - 01 (5)Spiffy Gear Lumee - 01 (23) Spiffy Gear Lumee - 01 (6) Spiffy Gear Lumee - 01 (7) Spiffy Gear Lumee - 01 (8)

In cutie se gaseste: manual de utilizare, lumee, prinderi magnetice pentru trepied si un cablu microUSB.

Spiffy Gear Lumee - 01 (11)

Portul de reincarcare cu led este de tip microUSB ( era o idee buna implementarea USB Type-C ).

   Spiffy Gear Lumee - 01 (22)

Acumulatorul lui Lumee se afla in cele doua patratele negre de deasupra interfetei cu trei butoane.

Spiffy Gear Lumee - 01 (21)

Lumee Bi-Color are 28 de LED-uri in timp ce Lumee RGB are 14 LED-uri RGB.

Spiffy Gear Lumee - 01 (20)

Ambele Lumee-uri au o carcasa din cauciuc si o banda interioara flexibila.

Utilizare

 

 

Spiffy Lumee este o bretara luminoasa si flexibila cu 28 sau 14 LED-uri in functie de varianta aleasa. Flexibilitatea ii permite sa fie atasata de incheietura / gat sau poate fi atasata magnetic de orice obiect metalic din jurul subiectului, pentru o pozitionare precisa. Puterea bretarilor este de 200, respectiv 300 lucsi, aceste valori sunt suficiente pentru a fotografia subiecte low-key sau a completa scheme de iluminare de produs. Luminile LED Lumee sunt potrivite si pentru cei ce prefera sa faca fotografie de social media cu ajutorul telefonului. Lumee-urile fiind usor de transportat si reincarcat. Acestea sunt suficient de compacte cat sa nu ocupe mult loc si rezista la stropi de apa si praf.

 

Spiffy Gear Lumee - 01 (17)

 

Interfata de control este formata la fiecare din trei butoane: Power On/Off si reglarea intensitatii ( primul buton din stanga imaginii de mai sus ), Alternarea intre culori/tonul bi-color ( butonul din mijloc ), iar ultimul buton alterneaza intre efectele speciale de iluminare ale fiecarui model. Aceste moduri de iluminare sunt: Puls luminos, Foc, Girofar, TV, Artificii pentru RGB si Puls luminos, Lumanare, Explozie, Covorul Rosu, Stroboscopic pentru Bi-Color.

 

Spiffy Gear Lumee - 01 (16)

Efectele de iluminare pot fi folosite in fotografii, dar cel mai mult sunt utile pentru filmarea secventelor video.

Girofarul spre exemplu poate adauga mult dinamism intr-o filmare pentru un clip video sau pentru un story creativ pe Instagram.

 

 

 

Lumee sunt flexibile datorita unei benzi rigide care poate fi indoita similar cu bretarile flexibile pentru bicicleta. Cel mai probabil durabilitatea acesteia este mult mai mare. Corpul exterior al bretarilor este realizat din cauciuc moale cu grosime de 1-2 mm. Acesta are un finisaj mat si sigileaza LED-urile si acumulatorii de la interior de praf si apa. Portul microUSB are o usita din cauciuc care protejeaza portul. Insa din ce am observat, aceasta nu prea sta mereu inchisa.

Spiffy Gear Lumee - 01 (18) Spiffy Gear Lumee - 01 (13)

Flexibilitatea ofera acestei benzi LED o multitudine de noi puncte de atasare.

Se poate infasura pe incheietura si nu va putea fi pierduta prea usor.

Spiffy Gear Lumee - 01 (12) Spiffy Gear Lumee - 01 (19)

Spatele magnetic permite atasarea de garduri, tabla de pe masina si  alte suprafete.

 

Autonomia declarata de 60 minute la putere maxima este reala in proportie de 90%. Insa utilizarea mixta la multiple intensitati pe parcursul unei descarcari de acumulator, ofera minim 60 de minute de autonomie. Am intrebat producatorul si mi s-a comunicat ca la interior exista acumulatori Li-Polymer cu celule Samsung cu o capacitate de 500 mAh. Timpul de reincarcare este rapid, iar posibilitatea de reincarcare de la powerbank adauga valoare acestui produs. Celulele sunt garantate la 1000 cicluri de incarcare/descarcare.

 

Spiffy Gear Lumee - 01 (18)

 

 

 

Ca utilizare alternativa, am descoperit ca ambele variante de Lumee pot fi utilizate noaptea pe bicicleta ca semnalizatoare pentru bicicleta in sine ( ghidon/sa/cadru ) sau se pot atasa pur si simplu pe incheieturi. O alta utilizare alternativa este ca lanterna cand ai nevoie de maini libere sau sa asamblezi lucruri in locuri intunecoase.

 

 

GALERIE FOTO IN CURAND!

 

 

Concluzie

 

 

Spiffy Gear Lumee sunt doua lumini LED rezistente si adaptabile la orice scenariu de fotografiere sau filmare. CRI-ul mare si portabilitatea ofera flexibilitate in utilizare oriunde te-ai afla alaturi de telefon, mirrorless sau DSLR. Puterea de iluminare este modica, dar aceaste accesorii sunt mai mult lumini de umplere si completare a unor scenarii simple. Pot fi folosite la fotografia de produse mici si au o multime de utilizari alternative. Pot fi purtate la mana pe bicicleta pentru a semnaliza prezenta pe sosea.

Ideea produsului este excelenta, iar utilitatea este foarte practica in cele mai diverse situatii de fotografiere. Am sa revin cu un update de galerie foto in curand. Momentan aceste bretari nu sunt disponibile in Romania, dar urmeaza sa apara la inceputul anului 2021. Pana atunci va invit sa intrati pe site-ul lor oficial pentru achizitie ( vezi Lumee ).