ThinkTank LensCase Duo Review – Cele mai ingenioase tocuri pentru protectia obiectivelor

ThinkTank Photo au lansat in urma cu cateva luni noile tocurile Lens Case Duo. Disponibile in 6 marimi ( 5,10,15,20,30 si 40 ) si reprezinta o varianta accesibila si sigura pentru  protectia obiectivelor in timpul transportului. LensCase Duo sunt  concepute pentru protectie si acces rapid la obiective, deschiderea lor se face in doua feluri ( de sus si din lateral ).

 

Tocurile sunt realizate din nailon 420D, material care beneficiaza de tratament hidrofob la exterior. Fermoarele YKK sunt izolate impotriva apei si a prafului si sunt garantia functionarii produsului timp de 35 de ani. LensCase Duo sunt prevazute cu buzunare laterale elastice, pentru stocarea accesoriilor marunte ( microfibra, capace, filtre etc… ). Se pot prinde la curea si vin cu o curea de umar ( doar 15, 20, 30 si 40 ), pentru transportul pe distante scurte. La interior tocurile au un material fin, care nu va produce zgarieturi suprafetellor optice. Peretii tocurilor sunt grosi, dar nu su spuma densa regasita in divizoarele rucasticlor/gentilor foto. In acest articol va voi prezenta tocurile LensCase Duo 20 si 40.

 

 

Specificatii Cheie LensCase Duo

 

 • Realizate din nailon 420D ( fibra formata din trei fire impletite );
 • Interior plusat cu pereti grosi;
 • Exteriorul beneficiaza de tratament hidrofob;
 • Fermoare YKK RC izolante impotriva prafului si stropilor de apa;
 • Deschidere cu fermoar in partea superioara si laterala;
 • Se pot atasa de curea sau integra interiorul genti/rucsacului foto;
 • Doua buzunare laterale elastice;
 • Curea de umar ( doar la 15, 20, 30 si 40 ).

 

 • Dimensiuni Exterioare LensCase Duo 20: 12.8 x 17.5 cm;
 • Dimensiuni Interioare LensCase Duo 20: 10.8 x 16.5 cm;
 • Greutate: 100 grame;
 • LensCase Duo 20 acomodeaza un Canon/Nikon/Sony 24-70mm f/2.8, Canon 24-105mm f/4, Nikon 14-24mm f/2.8, Sony 85mm f/1.4, Canon/Sony 100mm f/2.8, or Nikon 105mm f/2.8.

 

 • Dimensiuni Exterioare LensCase Duo 40: 13.4 x 26 cm ;
 • Dimensiuni Interioare LensCase Duo 40: 11.4 x 25 cm;
 • Greutate: 200 grame;
 • LensCase Duo 40 acomodeaza un Canon/Nikon/Sony 70-200mm f/2.8, Canon/Sony 100-400mm f/4.5-5.6, or Nikon 80-400mm f/4.5-5.6.

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

ThinkTank LensCase Duo (3)

LensCase Duo 20 acomodeaza prime-uri precum Sigma 135 mm F1.8 Art ( Review ) sau Zoom-uri 24-70 F2.8.

ThinkTank LensCase Duo (4)

Ambalajul tocului.

ThinkTank LensCase Duo (5)

Buzunarul lateral  elastic si un din una din prinderile pentru cureaua de umar.

ThinkTank LensCase Duo (11)

Prinderea de curea.

Ar fi fost utila u prindere de curea cu velcro/capse.

ThinkTank LensCase Duo (8)

Pe verde, tocurile arata mult mai bine ( preferinta personala ).

ThinkTank LensCase Duo (9)

LensCase Duo 40 este cel mai mare toc disponibil.

ThinkTank LensCase Duo (14)

Toate cele 6 marimi sunt disponibile in doua culori ( negru si verde ).

LensCase Duo (1)

LensCase Duo atasat la curea.

LensCase Duo (2)

Atasarea de umar.

Utilizare

 

ThinkTank LensCase Duo sunt cele mai inovatoare si accesibile  tocuri disponibile pe piata in acest moment. Posibilitatea deschiderii prin laterala si partea superioara le ofera o flexibilitate aparte si un design deosebit. Este tipic pentru cei de la ThinkTank sa gaseasca noi modalitati ingenioase pentru transportul si protectia echipamentului foto. Seria LensCase Duo se poate folosi pentru a transporta obiective in orice geanta foto/rucsac, care nu este dedicat fotografilor. Atasarea tocurilor de curea este posibila, iar cureaua de umar ofer o metoda usoara si sigura de transpor rapid. Cele sase marimi ofera o adaptabilitate la trusa oricarui fotograf utilizator de DSLR sau Mirrorless.

 

ThinkTank LensCase Duo (15)

Sigma 70 mm F2.8 Macro in LensCase Duo 20.

 

Constructia este realizata din nailon balistic de cea mai buna calitate, acesta fiind tratat la exterior cu o pelicula hidrofoba. Fermoarele YKK RC au un invelis textil care etanseaza fermoarul impotriva prafului si a stropilor de apa. Buzunarele elastice permit transportul capacelor de obiectiv/cardurilor si a altor accesorii marunte. De la  varianta LensCase Duo 15 producatorul include si o curea de umar, pentru un transport mai comod pe distante scurte.

ThinkTank LensCase Duo (12)

Interiorul este plusat pentru a evita zgarieturile obiectivelor, iar peretii tocurilor au o grosime medie, pentru o protectie decenta impotriva socurilor.

Mi-ar fi placut ca parentii sa fie mult mai grosi sau realizati din spuma similara cu divizoarele regasite in gentile/rucsaci foto.

ThinkTank LensCase Duo (19)DSCF8970ThinkTank LensCase Duo (2)

LensCase Duo 40 acomodeaza un 50-140 F2.8 de la Fujifilm si un 70-200 F4 ( review ) de la Sony, ambele cu parasolarele atasate.

 

 

Concluzie

 

Tocurile LensCase Duo sunt o gura de aer proaspat pe piata tocurilor de transport pentru obiective. Integrarea ingenioasa a doua moduri de deschidere este foarte ingenioasa si utila. Materialele de calitate si fermoarele rezistente vor oferi o durabilitate indelungata a produsului. Tocurile pot fi utilizate pentru obiective de mirrorless ( marimea 5 si 10  ) si DSLR ( marimea 10, 15,20, 30 si 40 ), acestea reusind sa cuprinda de la prime-uri fixe compacte pana la teleobiective medii ( 70-200 F2.8/100-400 ). Buzunarele elastice pot transporta capace si alte accesorii marunte. Principalul dezavantaj al tocurilor este grosimea peretilor, ei ofera protectie, dar simt ca puteau fi mai grosi. Daca acest lucru nu va deranjeaza si aveti nevoie de tocuri compacte si practice, tocurile sunt solutia perfecta pentru obiectivele voastre. Prinderea de curea nu are velcro/capse, acest lucru limitand atasarea usoara a tocurilor de genti/rucsaci foto.

 

Toate cele sase marimi de LensCase Duo sunt disponibile si in Romania la importatorul oficial ( FotoHobby Shop ). Preturile acestora variaza intre 120 lei si 199 lei, acestea putand fi achizitionate de AICI ( Vezi Oferta Completa ).

 

 

Pro

 

 • Design ingenios si compact.
 • Materiale si constructie de calitate.
 • Varietate ( disponibile in 6 marimi si doua culori ).
 • Practice ( deschidere in doua moduri ).
 • Raport pret/calitate excelent.

 

Contra

 

 • Peretii puteau fi mai grosi.
 • Prinderea de curea nu are velcro/capse pentru si mai multa practicabilitate.

 

 

Lens Case Duo