ThinkTank Photo Emergency Review – Acum poti fotografia in ploaie cu orice DSLR/Mirrorless

ThinkTank a anuntat de curand doua noi huse de ploaie universale, acestea fac parte din seria ThinkTank Photo Emergency. Sunt disponibile in doua  marimi ( small si medium ), acestea fiind compatibile cu DSLR-uri cu 70-200 F2.8 cu parasolar atasat. Pe aparatele foto mirrorless varianta small poate acomoda un obiectiv 70-200 F2.8 sau F4. Husele ofera protectie foarte buna impotriva apei si a prafului. Cu ajutorul acestora evitatam defectarea echipamentului cand dorim sa fotografiem in ploaie pentru cateva ore.

 

Utile si pentru fotografii care participa la evenimentele de tip color-run. Husele putand fi spalate manual cu apa si sapun dupa participare. Sunt realizate din nailon rezistent cu cusatura dubla etansa, iar materialul exterior este tratat cu un coating hidrofob. Atasare huselor se face in doua puncte ( patina de blit si parasolar ). Fixarea este sigura, iar husele vor sta pe aparat chiar si in cazul rafalelor puternice de vant.

 

Specificatii cheie Small/Medium.

 

 • Tratament exterior hidrofob.
 • Cusaturi duble etanse impotriva prafului si a stropilor de apa.
 • Realizate din poliuretan  de tip 70D Taffeta si nailon balistic cu tesatura tripla.
 • Dimensiuni:  31 ( lungime ) x 8-14cm ( diametru ) /48 ( lungime ) x 8-14cm ( diametru ).
 • Greutate: 107 / 114 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

ThinkTank Photo Emergency Review (2)DSC00019 ThinkTank Photo Emergency Review (3)

Ambalajul este compact si inscriptionat cu specificatiile complete ale produsului.

ThinkTank Photo Emergency Review (6)

In cutie se gaseste doar husa de ploaie si plictul de transport.

ThinkTank Photo Emergency Review (10)

Snurul de strangere al partii inferioare a husei.

ThinkTank Photo Emergency Review (11) ThinkTank Photo Emergency Review (8)DSCF8927

Sistemul de prindere cu arici pentru parasolarul obiectivelor.

ThinkTank Photo Emergency Review (13)DSCF8904

Prinderea secundara a husei se face de patina aparatului foto.

Plasticul folosit este slefuit si nu afecteaza contactele patinei.

ThinkTank Photo Emergency Review (14)

Asa arata cusaturile duble impermeabile.

DSC01017 DSC01021

Husa atasata de trepied alaturi de Fujifilm X-T3 si 40-150 F2.8.

DSCF8915

Operarea cu partea din spate ridicata, pentru folosirea vizorului.

DSC01037

Rezistenta la apa si zapada este garantata.

Utilizare 

 

Husele de ploaie ThinkTank Emergency sunt produse cu o funtie simpla, dar constructia lor este mai complexa decat pare. Nailonul balistic are o fibra realizata din trei fire impletite. Cusaturile sunt duble si previn infiltrarea prafului/apei pe camera dupa lungi expuneri in medii foarte umede. Exteriorul este tratat cu coating hidrofob, iar suprafata transparenta este de buna calitate cu dimensiuni generoase pentru vizualizarea fotografiilor/parametrilor camerei. Snurul de ajustare permite inchiderea husei in partea de jos in jurul capului de trepied. Daca nu strangem snurul, mainile pot fi folosite pentru operarea aparatului din mana.

 

DSC01044

 

ThinkTank Photo Emergency Small este o husa destinata DSLR-urilor cu obiective 24-70 F2.8, dar este compatibila si cu Fujifilm X-T3/Sony A7 III cu obiective 70-200 F4 sau F2.8 atasate. Varianta medie acomodeaza DSLR-uri cu 70-200 atasate sau mirrorless-uri cu 100-400 sau chiar 200 F2 de la Fujifilm ( oferta ) si Sony 100-400.

 

DSC01053DSCF9827

 

Husele permit o atasare usoara in doua puncte ( parasolar obiectiv si patina aparat ), iar odata atasate husa va ramane pe loc indiferent ca alegem sa fotografiem de pe monopied/trepied sau din mana. Zona transparenta care acopera partea din spate poate fi mutata, pentru utilizarea vizorului. Am utilizat varianta Small alaturi de X-T3 si A7III in ploaie si in conditii vitrege de ninsoare in deplina siguranta.

 

DSCF8901

 

Echipamentul foto este izolat impotriva intemperiilor, dar husele ThinkTank Photo Emergency ofera un plus de siguranta si incredere oricarui fotograf in orice conditii. Daca vantul nu bate si frigul nu ajunge sa fie o problema, aparatul foto alaturi de obiectiv poate fi lasat ore bune in ploaie/ninsoare fara ca echipamentul sa fie afectat. Trebuie sa va asigurati ca snurul si prinderile sunt stranse corespunzator.

 

DSCF9833

 

Concluzie

 

ThinkTank Photo Emergency Small si Medium protejeaza echipamentul foto impotriva umezelii/prafului majoritatea aparatelor foto. Prinderea in doua puncte si simplitatea atasarii sunt inca un avantaj in cazul in care ploaia va prinde prin surprindere. Materialele de calitate si calitatea cusaturilor ofera incredere in utilizararea huselor in multe conditii dificile. Aceste huse sunt realizate pentru DSLR-uri si Mirrorless-uri cu teleobiective atasate. Folosirea husei mici alaturi de un X-T3/A7 III cu obiective fixe compacte fiind foarte dificila, datotita imposibilitatii strangerii velcroului pe parasolare mici. In viitorul apropiat sper sa vad huse de ploaie mai compacte pentru Mirrorless.

 

ThinkTank Photo Emergency Small si Medium se gasesc pentru achizitie in Romania la FotoHobby ( Importator Oficial ) la un pret de 200, respectiv 240 lei ( vezi oferta ).

 

 

Pro

 

 • Materiale de calitate;
 • Calitatea realizarii ( cusaturi duble etanse );
 • Dimensiuni compacte ( plic de transport inclus );
 • Greutate mica;
 • Raport excelent calitate/pret.

 

Contra

 

 • Nu se poate atasa pe aparate Mirrorless cu obiective compacte.