Tokina 23 mm si 33 mm F1.4 – Primele obiective ATX-M pentru montura Fuji-X

Tokina 23 mm si 33 mm F1.4 sunt primele doua obiective din familia ATX-M dedicate pentru montura Fuji-X. Tokina face o miscare indrazneata si “fura startul” celor de la Sigma cu lansarea a doua obiective prime luminoase. Posesorii de Fujifilm au acum inca un brand de incredere in afara de Viltrox. Aceste doua obiective au echivalentul a 35, respectiv 50 mm si sunt dotate cu motorase ST-M pentru autofocus silentios si rapid. Inelul de diafragma este prezent pe ambele obiective, acesta fiind silentioas pentru utilizare si pe timpul filmarii.

Ambele obiective accepta filtre de 52 mm si au dimensiuni identice de 72 mm lungime x 65 mm diametru maxim. Greutatea la Tokina 23 mm F1.4 este de 276 grame in timp ce 33 mm arata 286 grame pe cantar. Aceste obiective sunt copii fidele al variantelor Viltrox 23mm F1.4 and 33mm F1.4, dar diferenta care merita mentionata este ca acestea sunt licentiate oficial de catre Fujifilm. Acest amanunt ofera certitudine ca pe parte de autofocus aceste noi mini Tokina vor functiona mai bine pe toate camerele Fujifilm.

 

 

Tokina 23 mm si 33 mm F1.4 vor fi disponibile incepand cu jumatatea lunii Decembrie, iar pe rafturile din Romania ma astept sa le vedem pana la jumatatea lunii Ianuarie. Pretul pentru 23 mm este de 429$, iar 479$ pentru 33 mm. La noi in tara vor ajunge la preturi estimate de ~2300 lei pentru 23 mm si 2500 lei pentru 33 mm. Obiectivele vor putea fi achizitionate de la F64 ( vezi oferta ) Photosetup ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).