Transportul dronelor DJI – Recomandari de genti, rucsacuri si trolere

2018 este anul dronelor – acestea devin mai performante si mai compacte, dar raman la fel de sensibile in timpul transportului. Pentru transportul lor avem nevoie de genti sau rucsacuri de calitate. Brandurile ThinkTank Photo, Manfrotto  au scos serii de genti/rucsaci dedicate pentru transportul dronelor mari si mici.

Dronele Mavic Air, Mavic Pro si Spark pot fi transportate in majoritatea gentilor foto actuale, alaturi de echipamentul foto. Acestea sunt suficient de compacte alaturi de accesorii cat sa nu fie nevoie sa luam produse dedicate pentru transport si protectie. Daca nu aveti spatiu extra in trusa foto pentru ele, ar fi indicat sa luati in considerare o solutie separata.

 

De ce trebuie sa tinem cont cand alegem:

 

 • Dimensiunile fizice ale dronei si sa alocarea catorva mm in plus pentru siguranta.
 • Compartimentele de accesorii ( baterii, telecomanda, elici…) sa fie separate de cel al dronei.
 • Geanta/Rucsacul sa vina la pachet cu husa de ploaie. Majoritatea fotografilor/videografilor posesori de drone petrec mult timp pe teren, iar rafalele de ploaie sunt imprevizibile.
 • Interior personalizabil, pentru acomodarea dronelor de diferite dimensiuni. Este suficient sa achizitionam un rucsac/geanta care sa poata acomoda o serie intreaga de drone.
 • Cantitatea de padding sa fie generoasa, pentru a proteja dronele de socuri accidentale.
 • Design minimalist, pentru a nu atrage atentia.
 • Fermoare de calitate securizabile.

 

 

Genti/Rucsacuri/Trolere recomandate pentru transportul dronelor

 

 

 

Recomandari pentru DJI Spark/ Mavic Air / Mavic Pro

 

 

 

 

 

 

 

 • Manfrotto MB MA-BP-GPL este un rucsac care poate acomoda un DJI Mavic Pro/Air sau Spark ( in varianta fly-more ), alaturi de o tableta si un kit mirrorless.

 

Transportul Dronelor DJI - Mavic Air-Pro si Spark (2) Transportul Dronelor DJI - Mavic Air-Pro si Spark (1)

Produsul este disponibil la un pret de 395 de lei AICI.

 • Think Tank Retrospective 10 este o geanta foto retro de calitate, excelent compartimentata pentru dronele compacte de la DJI. Vine cu husa de ploaie si o garantie de 35 de ani. Review-ul complet pentru Retrospective 10 poate fi citit AICI.

 

Retrospective 10 Slate Blue (1) Retrospective 10 Slate Blue (6) Retrospective 10 Slate Blue (3)

Retrospective 10 este disponibila la FotoHobby la un pret actual de 680 lei ( vezi oferta ).

 • MindShiftGear PhotoCross 10 este un sling foto, care permite accesul rapid la drona din doua miscari. Folosesc acest sling pentru Mavic Air ( review ) de 4 luni de zile si pot confirma ca este o alegere excelenta. Acomodeaza si un Mavic Pro alaturi de 3 acumulatori, telecomanda si alte mici accesorii. Am scris un review despre PhotoCross 10 AICI.

 

DSC00845 MindShift Gear PhotoCross 10 (5) MindShift Gear PhotoCross 10 (3) MindShift Gear PhotoCross 10 (1)

MindShift PhotoCross 10 este disponibil la FotoHobby la un pret de 599 lei ( vezi oferta ).

 • Windsor M este o geanta foto eleganta de la Manfrotto, care are suficient spatiu interior pentru transportul dronelor compacte. Am calatorit cu aceasta geanta pe Coasta de Azur ( articol ) si mi-am facut o parere buna despre acest produs ( review ). 

 

Manfrotto Windsor (1)Manfrotto Windsor (23)

Windsor M este disponibila la un pret de 529 lei ( vezi oferta ).

 • SKB 3i-1309-6DL este o geanta rigida cu exterior si interior ThinkTank Photo. Poate acomoda dronele compacte cu acumulatori si incarcator la interiorul gentii rigide, iar la exterior tableta si multe accesorii. Folosesc aceasta geanta foto mai mult iarna datorita rezistentei excelente la apa si la schimbari de temperatura.

 

SKB 3i-1309-6DL (72) SKB 3i-1309-6DL (54) SKB 3i-1309-6DL (56)

Review-ul gentii  SKB 3i-1309-6DL poate fi citit AICI.

Recomandari pentru DJI Phantom 3/4/4 Pro
 • Rucsac Manfrotto pentru Phantom 1, 2, 3, 4, 4 Pro, acesta poate acomoda/proteja drona alaturi de 3 acumulatori, telecomanda si multe accesorii marunte.

 

Manfrotto Phantom 4 (1) Manfrotto Phantom 4 (2)

 

Rucsacul este disponibil la 664 lei ( vezi oferta ).

 • Rucsac drona Think Tank Airport Helipak V 2.0 pentru Phantom 3, 4 si 4 Pro. Este cel mai calitativ produs pentru transportul si protectia dronelor DJI Phantom. Poate acomoda o drona alaturi de 3-4 acumulatori de rezerva, telecomanda, elici de rezerva si un laptop de 15 inch. Exista si un compartiment dedicat pentru tableta. Rucsacul HeliPak vine cu o husa de ploaie inclusa.

 

Helipak_V2-DJI-Phantom_0016_Background Helipak_V2-DJI-Phantom_0013_Helipak_V2-740-Edit Helipak_V2-DJI-Phantom_0000_Helipak_V2-676-Edit

Think Tank Airport Helipak V2.0 este disponibil in Romania la un pret de 1199 lei ( vezi oferta ).

 

Ambele solutii de transport ale dronelor Phantom 4 se incadreaza si ca bagaj de mana in aeronave.

 

 

Recomandari pentru DJI Inspire 1 si 2

 

Dronele Inspire sunt varful de gama pentru seria consumer din gama DJI. Acestea au dimensiuni mari si au nevoie de genti specializate pentru transport si protectie.

 

 • Think Tank Helipak pentru DJI inspire este printre singurele solutii de transport comod ale acestei drone. Cu ajutorul acestui rucsac utilizatorul poate transporta drona pe teren dificil de munte sau in vreme capricioasa, datorita husei de ploaie incluse.

 

Helipak-Inspire-Hero_d3159a50-0f0c-485e-9c10-89d6116196b2 Helipak-DJI-Inspire_0002_Background_3def362f-6b7b-45df-a58b-b83dac272708 Helipak-DJI-Inspire_0004_Helipak-DJI-Inspire-31-DSC_6297-Edit_03b9a3da-5f94-4174-8616-05c3e7d5361b

Rucsacul HeliPak pentru DJI Inspire este disponibil in Romania la un pret de 1749 lei ( vezi oferta ).

Transportul dronelor poate fi facut si in gentile rigide SKB si Pelican, dar doar pe roti, nu si in spate. Acestea sunt recomandarile mele de transport pentru dronele DJI, o mare parte din aceste produse au fost testate personal de catre mine. Daca aveti intrebari si nelamuriri va astept sa imi scrieti in sectiunea de comentarii sau la adresa ghiduldslr@gmail.com.

Produsele prezentate in acest articol sunt disponibile pentru achizitie la FotoHobby ( vezi oferta completa ) si Photosetup ( vezi oferta completa ).

Zburati cu prudenta!