Venus Optics anunta obiectivul Argus 33mm F0.95 pentru APS-C

Venus Optics si-au facut un nume pentru ei pentru obiectivele neconventionale cu focus manual. Ultima lansare a lor este Argus 33mm F0.95, acest obiectiv este un prime cu o diafragma de sub F1.0 pentru senzorii APS-C. Acesta se va putea atasa pe monturile Sony-E, Nikon Z , Canon RF si Fuji X. Acest Argus 33mm F0.95 trebuie operat manual, iar functia de focus-peaking este esentiala pentru utilizarea lui la 0.95 la portrete si subiecte statice. Dupa ce stapanesti focalizarea manuala poti sa faci chiar si fotografie de strada si/sau portrete dinamice.

 

Obiectivul arata excelent, mereu am apreciat design-ul metalic si durabil al acestor obiective.

 

Optica din Argus 33mm este formata din 14 elemente optice aliniate in cadrul a 9 grupuri. Dintre aceste elemente optice 3 sunt pentru ultra-high-refraction alaturi de unul asferic si un pentru dispersie joasa. Cu ajutorul acestor elemente aberatiile cromatice ar trebui sa fie si ele minimizate. diafragma de F0.95 vine cu 9 lamele pentru o separare excelenta a subiectiilor. Cu Argus 33mm F0.9 te poti apropia la minim 35 mm pentru a putea face focus, iar pentru polarizare se pot folosi filtre de 62 mm.  Obiectivul vine cu o greutate de doar 590 grame, iar constructia sa este complet metalica pentru durabilitate.

 

Atasat pe un Sony Alpha A6600.

 

Fiind compatibil cu senzorii APS-C acesta este un obiectiv compact cu dimensiuni de 8 x 7 cm ( lungime/diametru ). Acesta se va fi o companie ideala alaturi de Sony A6600 ( vezi video ) si Nikon Z50 ( vezi video ). Faptul ca este compatibil cu APS-C il face un obiectiv luminos care va livra mult bokeh, dar va fi la nivelul unui ~F1.4 pe Full-Frame. Totusi pentru pretul de 499$ in SUA este o optiune excelenta atat pentru foto, dar si pentru video. Iubitorii de bokeh il vor indragi si vor face materiale promitatoare. Iata si o mica galerie foto.

 

Cam asa se prezinta cateva cadre la F0.95.

Cei cu camere Full-Frame vor vedea cel mai probabil un bokeh de 35 mm F1.4 sau 600 mm F4 ( vezi review ).

 

 

Laowa Argus 33mm F0.95 este un obiectiv interesant si promitator care se livreaza la ~500$, iar pe piata de la noi va ajunge cel mai probabil la 2700 lei. Acest obiectiv va fi disponibil pentru inceput pentru Sony E si Fuji X saptamana aceasta, iar variantele Canon RF/Nikon Z vor veni dupa jumatatea lunii Mai. La noi in tara probabil vor veni prin iunie. Pentru cei ce nu stiu, obiectivele Laowa sunt disponibile la iShoot ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).