WEDDCAMP Winter Session 2017 – O experienta interesanta la Bran

In urma cu o luna am participat la workshopul WEDDCAMP Winter Session, la Bran. Acest workshop s-a desfasurat pe parcursul a 4 zile, iar in cadrul lui am avut ocazia sa invat de la unii dinre cei mai creativi fotografi specializati pe fotografia de nunta din Romania. Este vorba despre Marius Tudor si Gabriela Matei ( PhotoChic.ro) , Narcis Tarcea ( imagia.ro ), Irina Groza si Robert Trica ( Cromatica.ro) si Marian Sterea.

 

Ziua 1 – Marius Tudor si Gabriela Matei ( PhotoChic.ro )

 

Alaturi de Marius si Gabriela am invatat cateva tehnici de iluminare naturala, alaturi de cateva sfaturi despre cum sa realizam portrete intr-un mod creativ, rapid si cu exemplificari. Pentru ei lumina naturala este foarte importanta si am inteles ca ea este calea catre cadre excelente oriunde, trebuie doar analizata. Cromatica este si ea importanta in fotografii si pentru a atrage privirile trebuie sa folosim culori complementare. Pe langa aceste lucruri am fost liberi sa punem toate intrebarile si am primit raspunsuri pe subiect.

 

Marius si Gabriela sunt fotografi de eveniment ce realizeaza in acest moment mai multor nunti, in afara Romaniei. Este foarte interesant sa auzi povestile lor despre nuntile din diverse culturi si religii, alaturi de obiceiurile si modurile de a fotografia aceste evenimente.

 

 

Ziua 2 – Narcis Tarcea ( imagia.ro )

 

Unul din motivele pentru care am participat la WEDDCAMP Winter Session a fost prezenta lui Narcis Tarcea. El este un fotograf excelent ce pune accent pe eficienta in fotografie. Am ramas uimit cat de organizat poate sa fie. Motivele pentru aceasta organizare si disciplina sunt  aplicatiile precum Evernote, Google Calendar care sunt folosite intensiv alaturi de alte cateva plugin-uri. Am reusit sa imi notez cateva pagini de sfaturi si ponturi pentru a imbunatati strategia de promovare si lucrul. Au fost discutate strategii de: email marketing, soft skills si abordarea psihologica au fost discutate. Dupa finalul aceastei zi am plecat cu cele mai multe idei acasa.

 

 

Ziua 3 – Irina Groza si Robert Trica ( Cromatica.ro)

 

Alaturi de Irina si Robert am aflat despre subtilitatile in editarea cu ajutorul Adobe Lightroom. Cu ocazia acestui workshop am aflat mai multe despre preseturile Tottaly RAD ( vezi aici). A fost explicat de ce este important sa realizam o imagine semnatura pentru fiecare eveniment, dar si importanta cadrelor de trecere in posturile de blog si in album. La finalul zilei a urmat o sedinta de “critica” a fotografiilor trimise de catre participanti.

 

 

Ziua 4 – Marian Sterea

 

Marian este indragostit de lumina, iar in ziua de workshop alaturi de el ni s-a reamintit ca lumina este totul in fotografie. Acest lucru s-a facut nu doar teoretic, cat si practic, afara cu doua modele alese dintre participanti. Asadar am experimentat cum este sa fotografiem la ora 12, in soare puternic atat cu blit  de 500W ( Phottix Indra 500 ), dar  si cu un speedlight pe care toti il detinem. Abordarea este interesanta, iar rezultatele excelente nu s-au lasat asteptate. Pe langa partea practica Marian a impartasit cu noi povestea lui, cat si provocarile prin care a trecut pentru a fi acum fotograf de nunta.

 

WeddCamp Winter Session (1) WeddCamp Winter Session (2) WeddCamp Winter Session (3)

 

WeddCamp Winter Session a fost un workshop dens unde am avut acces la informatii de calitate ce pot schimba in bine viata unui fotograf de nunta. Merita laudata si organizarea excelenta a acestui eveniment. Multumesc pentru experienta minunata echipei WEDDCAMP.

 

Important de mentionat este ca in cadrul acestui workshop am avut si o mascota oficiala. Il cheama DORU si este un catel simpatic cu ochi mari si bulbucati.

WeddCamp Winter Session - Nikon D5 (15)