Workshop de Stocare pentru fotografi si videografi

Am decis sa organizez primul workshop de stocare din Romania, fiind dedicat fotografilor si videografilor. Scopul acestui workshop este sa invete persoanele creative sa isi formeze un workflow de back-up bine pus la punct, care sa nu incetineasca procesul de editare/predare catre client. A face backup pe doua medii diferite de stocare  este obligatoriu, de preferat in locatii diferite. Este critic sa ai o tactica de back-up care se integreaza in modul de lucru al fiecarui fotograf. Aud destule cazuri cand un fotograf sau videograf pierde date de pe carduri si hdd-uri, iar recuperarea lor este costisitoare financiar si nu este 100% sigura.

 

 

Am decis sa va ofer informatii din experienta mea cu diversele metode de back-up. O sa va vorbesc despre Carduri de Memorie, HDD externe, Solutii de stocare DAS ( Direct Attachement Storage)/ NAS ( Network Attachement Storage ) si medii optice moderne. Pe langa partea hardware vom discuta si despre solutii de back-up software si alte programe auxiliare care ne ajuta sa marim viteza de lucru.

 

 

Fiecare dintre participanti va primi asistenta pentru imbunatatirea si simplificarea procesului de back-up. De asemenea, va voi sfatui cum sa alegeti sisteme de calcul potrivite pentru editarea foto-video. Multe sunt cazurile cand un fotograf cheltuie prea multe resurse financiare pe componente de care nu are nevoie in editarea foto.

 

Workshop Stocare

 

Va fi un workshop interactiv unde vom veti avea ocazia sa invatati tot ce se poate despre back-up. Vor fi si concursuri cu premii de la sponsori cat si coduri de reducere la aproape toate echipamentele prezentate.

 

 

 

Program Ziua 1

 

 

⦁ 9.30 – Sosire Participanti;
⦁ 10:00 – Pauza de cafea;
⦁ 11:00 – Prezentare metodelor de back-up ale participantilor ;
⦁ 12:00 – Prezentarea metodelor de back-up;
⦁ 13:00 – 14:00 – Pauza de masa;
⦁ 14:00 – Prezentare solutii de back-up de tip DAS;
⦁ 15:00 – Prezentare solutii de back-up de tip NAS + Demonstratii;
⦁ 18:00 – Sesiune de Q&A cu fiecare participant;
⦁ 20:00- Discutii de final;

 

 

Program Ziua 2

 

⦁ 10:00 – Pauza de cafea;
⦁ 11:00 – Sesiune imbunatatire workflow de back-up pentru fiecare participant;
⦁ 13:00 – 14:00- Pauza de masa;
⦁ 14:00 – Prezentare solutii software;
⦁ 15:00 – Alegerea sistemelor de editare;
⦁ 16:30 – Sesiune Q&A cu fiecare participant;
⦁ 18.30 – Discutii de final;

 


Numarul de participanti este limitat la 8 persoane. Workshop-ul va avea loc intre 10-11 Februarie 2018 in Bucuresti la studioul lui Daniel Ilinca  ( Str. Edgar Quinet 7, 010017, Bucuresti). Pentru detalii suplimentare si inscrieri imi puteti scrie la adresa de mail: ghiduldslr@gmail.com. Workshopul este listat ca eveniment pe Facebook ( aici ).

 

Pretul de participare este de 100 Euro ( Early Booking ) pana la 15 Ianuarie si 150 Euro intre 16 Ianuarie si 3 Februarie.