Un mini review cu Yongnuo 85 mm F1.8 pentru Canon EF

Am primit pentru doua saptamani sa testez un Yongnuo 85 mm F1.8, acesta fiind cel mai nou obiectiv prime din portofoliul producatorului chinez. Am fost foarte curios ce poate sa ofere acest obiectiv realizat in totalitate din plastic, dar cu montura din metal. Constructia optica este formata din 9 elemente aranjate in 6 grupuri, iar la exterior este realizata din plastic avand prezenta si o montura metalica. Obiectivul are motor de autofocus integrat si este compatibil cu DSLR Full-Frame de la Canon. Fiind realizat de plastic este un obiectiv usor, iar datorita constructiei optice cu 9 elemente, obiectivul este si compact. Obiectivul vine sa completeze actuala gama Yongnuo pentru Canon EF ( 35 mm si 50 mm ).

 

 

Specificatii cheie:

 

 • Compatibil cu DSLR-urile Full-Frame;
 • Constructie optica formata din 9 elemente, aranjate in 6 grupuri;
 • Distanta minima de focus: 85 cm;
 • Compatibil cu filtre cu un diametru de 58 mm;
 • Montura metalica;
 • Unghi de cuprindere: 28,5 grade;
 • Dimensiuni: 81 x 79.5 mm;
 • Greutate: 460 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Yongnuo 85 mm (13) Yongnuo 85 mm (14)

Obiectivul vine intr-o cutie classica Yongnuo, iar la interior gasim obiectivul alaturi de tocul inclus.

Yongnuo 85 mm (16)

Yongnuo 85 mm are motor de autofocus integrat.

Yongnuo 85 mm (15)

Inclus in pachet avem si un parasolar.

Yongnuo 85 mm (17)

Peste elementul frontal putem atasa un filtru de 58 mm.

Yongnuo 85 mm (18)

Montura obiectivului este metalica si ofera rezistenta in timp.

Yongnuo 85 mm (19)

Yongnuo 85 mm este un obiectiv compact si usor.

Yongnuo 85 mm (21) Yongnuo 85 mm (22) Yongnuo 85 mm (23)Yongnuo 85 mm (1)

Yongnuo 85 mm atasat pe Canon M5 ( review ) alaturi de adaptor EOS M.

 

 

Utilizare si Performanta

 

Am fotografiat alaturi de Yongnuo 85 mm cateva portrete alaturi de Canon M5, nu am avut prea mult timp la dispozitie, dar suficient cat sa imi dau seama cat de capabil este obiectivul. De la inceput va spun ca nu este un obiectiv pentru cei cu pretentii, acesta fiind destinat fotografilor aflati la inceput de drum. Acest 85 mm reprezinta cea mai accesibila varianta disponibila in acest moment pentru cei ce sunt in cautarea unui 85 mm pentru inceput. Daca fotograful este atent sa fotografieze in lumina de calitate, rezultatele pot fi surprinzatoare.

 

Constructia exterioara a obiectivului este decenta, dar inelul de focus este la fel de dezamagitor ca la 50 mm ( review ) si 35 mm ( review ) testate pana acum. Inelul are o cursa foarte greoaie pe anumite parti si acest lucru nu ofera o senzatie prea buna cand focalizam manual. Obiectivul este realizat integral din plastic si vine cu o montura metalica. Per total obiectivul ofera calitatea pe care o poti astepta de la un produs de 900 lei.

 

Motorasul de autofocus este lent si sunt momente in care rateaza chiar si in lumina naturala nu multe, dar sunt. Viteza de autofocus nu este grozava, dar in combinatie cu Canon M5 s-a miscat destul de rapid. In conditii de lumina scazuta nu putem sa avem pretentii de reusita cand vine vorba de autofocus. Calitatea imagini oferita de optica este suficient de buna pentru a multumi pasionati de fotografie care sunt la inceput de drum. Bokeh-ul este peste asteptari si ofera o separare a subiectului de fundal impresionanta. Aberatiile cromatice sunt prezente, insa nu atat de exagerat pe cat te-ai astepta de la un obiectiv chinezesc. Vignetarea este si ea prezenta, dar ofera fotografiilor alb-negru un aspect interesant.

 

 

Galerie Foto

 

 

 

Yongnuo 85 mm (11) Yongnuo 85 mm (10)

Fotografii realizate la f2.8.

Yongnuo 85 mm (8)

Fotografie realizata la F1.8.

Yongnuo 85 mm (9)

Fotografie realizata la F2.8.

Yongnuo 85 mm (7) Yongnuo 85 mm (6) Yongnuo 85 mm (5)

Flare la F1.8.

Yongnuo 85 mm (4) Yongnuo 85 mm (3) Yongnuo 85 mm (2)

Majoritatea fotografiilor sunt realizate la F1.8 din aceasta serie.

Yongnuo 85 mm (13) Yongnuo 85 mm (12)

Un exemplu de flare in contralumina.

Concluzie

 

 

Yongnuo 85 mm F1.8 vine cu o constructie din plastic, montura metalica si optica decenta reuseste sa ofere un bokeh interesant pentru un minim de investitie. Motorasul de autofocus este incet, dar ofera precizie buna in conditii de lumina suficienta. Optica obiectivului ofera un bokeh placut si culori nesparat de bune. Recomand obiectivul pentru lucrul in lumina naturala, dar pentru fotografierea in lumina slaba trebuie folosit si un blit. Yongnuo 85 mm este compact, usor cu un raport calitate pret accesibil pentru fotograful incepator.

Pretul unui Yongnuo 85 mm F2 este de 835 de lei si poate fi achizitionat de la iShoot.ro. Obiectivul este disponibil in stoc si poate fi comandat de AICI.

 

PRO

 • Usor si compact;
 • Constructie decenta;
 • Montura metalica;
 • Raport pret/performanta imbatabil;
 • Bokeh impresionant la F1.8.

 

Contra

 • Autofocus lenes in conditii dificile de iluminare.