,

Zeiss Otus 100 mm F1.4 a fost lansat oficial – Obiectivul suprem pentru subiecte statice

Share

Noul Zeiss Otus 100 mm F1.4 a fost anuntat oficial ieri, obiectivul se alatura modelelor Otus 28 mm ( review ), Otus 55 mm si Otus 85 mm ( review ). La momentul testarii obiectivelor mentionate de mai sus, am ramas profund impresionat de optica, constructie si design. Design-ul gamei Otus a migrat acum la seria „mainstream” Zeiss Milvus.

 

Denumirea Otus face referire la o specie de bufnita prezenta in natura. Vederea bufnitelor pe timp nocturn/diurn este excelenta in comparatie cu a altor pasari, de aici si referinta celor de la Zeiss.

Zeiss Otus 100 mm F1 (2)

Zeiss Otus 100 mm F1.4 este un obiectiv dedicat fotografiei de portret, produs. Focala de 100mm combinata cu diafragma maxima si cele 9 lamele de diafragma sunt garantia unui bokeh desavarsit. Constructia optica este formata din 14 elemente din sticla aranjate in 11 grupuri. Design-ul optic este Aprochromat Sonnar, acesta oferind aberatii cromatice, claritate exemplara, constrast bun si culori naturale chiar de la F1.4. Optica este capabila sa faca fata senzorilor Full-Frame de 50 megapixeli sau chiar celor Medium Format de peste 50 Mpx.

 

Zeiss Otus 100 mm F1.4

Designul optic.

 

Constructia este realizat integral din metal si sticla, ambele materiale fiind prelucrate la perfectiune pentru un feeling premium si o durabilitate care sa reziste zeci de ani. Obiectivul este izolat si impotriva prafului/stropilor de apa, pentru fotografierea in conditii dificile. Focalizarea se face manual cu un inel din fin din cauciuc, a carui cursa este de 315°, iar distanta minima de focus este de 100 cm. Focusul manual al acestui obiectiv va face sa intelegeti scopul adevrat al fotografiei stative, va face mai atenti si mai selectivi cu ceea ce fotografiati.

 

Specificatii cheie

 

  • Focala 100 mm;
  • Diafragma maxima/minima: f1.4/ f16;
  • 9 lamele de diafragma rotunjite;
  • Unghi cuprindere Full Frame: 28.24°
  • Focalizare manuala / Cursa inel de 315°;
  • Distanta minima de focalizare: 100 cm;
  • Design optic format din 14 elemente in 11 grupuri;
  • Diametru filet filtru: 86 mm.
  • Greutate: 1,405 grame ( Canon EF )/ 1336 grame ( Nikon F ).
  • Dimensiuni ( L x L ): 101 x 152/150 mm.

 

 

Zeiss Otus 100 mm F1 (3)

Montura metalica si inelul de diafragma sunt si ele prezente.

Zeiss Otus 100 mm F1 (4)

Elemetul frontal accepta filtre de 86 mm.

 

Zeiss Otus 100 mm F1.4 este un obiectiv formidabil, spun asta pentru ca am testat pana acum cateva Otus-uri si au fost impresionante. Noul 100 mm va fi disponibil doar pentru monturile Canon EF si Nikon F. Pretul anuntat in Europa este de 4500 Euro, iar disponibilitatea obiectivului pe rafturile magazinelor va incepe cu luna Iunie.

 

In Romania obiectivele Otus se pot achizitionata de la F64 ( vezi oferta OTUS ). Nu uitati sa aruncati o privire si pe articolele cu Otus 28 mm si Otus 85 mm.

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut